[SOLVED] Problems when Upgrading to nconf 1.3

Support requests, bug reports, questions etc.

[SOLVED] Problems when Upgrading to nconf 1.3

Postby tuxianer1988 » Thu Jan 05, 2012 13:47

Hi guys,

I am encoutering Problems when Upgrading to nconf 1.3.0. Since I used some Service definitions my question is know how can I easily solve this problems. Because when I want to create the configuration files, I got the below error:
Code: Select all
Warning: No host_name found for service definition or used template (config file '/usr/local/icinga/share/nconf_new/temp/global/service_templates.cfg', starting on line 84)
Error: No service_description found for service definition or used template (config file '/usr/local/icinga/share/nconf_new/temp/global/service_templates.cfg', starting on line 84)


Thanks for your support !

regards
Last edited by tuxianer1988 on Fri Jan 06, 2012 13:43, edited 1 time in total.
tuxianer1988
beginner
beginner
 
Posts: 7
Joined: Sun Apr 18, 2010 14:09

Re: Problems when Upgrading to nconf 1.3

Postby Tontonitch » Thu Jan 05, 2012 14:55

Hi,

Activate the debug mode: edit the config/nconf.php file and change DEBUG_MODE to 1.
Then try to generate again the configuration. This time, you should see a NagiosConfig_FAILED.tgz file in the output directory.
Uncompress it in a temporary directory (tar xfz NagiosConfig_FAILED.tgz) and check the object definition in global/service_templates.cfg at line 84.
And if possible could you copy paste that object definition in this post, so I might be able to tell you what is missing ;)

BR,
Yannick
User avatar
Tontonitch
NConf addict
NConf addict
 
Posts: 254
Joined: Fri May 07, 2010 10:14
Location: Thionville, France

Re: Problems when Upgrading to nconf 1.3

Postby tuxianer1988 » Thu Jan 05, 2012 15:26

Thanks for your reply :)

At line 84 (and following) I find this definition !


define service {
name converted_timeperiod_serv-tpl_04
max_check_attempts 3
check_interval 1440
retry_interval 1
notification_interval 1440
}

Thanks for your quick respone :)
tuxianer1988
beginner
beginner
 
Posts: 7
Joined: Sun Apr 18, 2010 14:09

Re: Problems when Upgrading to nconf 1.3

Postby tuxianer1988 » Fri Jan 06, 2012 13:42

Solved!

I deleted all converted Service templates and it worked like a charm ! Thanks for your help !
tuxianer1988
beginner
beginner
 
Posts: 7
Joined: Sun Apr 18, 2010 14:09


Return to Support (NConf 1.3.0)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron